Kävin lauantaina sienimettässä. Vastassa oli mahtava joukko suppilovahveroita. Ilmeisesti paikallisille outo sieni. Monet rykelmät kasvoivat polkujen reunoilla ja niitä oli jopa tallottu.
Minusta parempi herkku kuin kanttarellit. Keräsin niitä ison muovikassillisen – yli 20 litraa parissa tunnissa. Kaikkia tuntemiani paikkoja en ees käynyt tarkistamassa.
Jännä miten eri värisiä ne onkaan eri kasvupaikoissa.
Keltainen varsi ja lähes harmaa alapinta paljastaa mistä on kyse.
Kunhan saan tämän erän kuivattu, niin käyn hakemassa uuden satsin.
Minullekin suurta herkkua! Kanttarelleissa vain väri on kauniimpi, mutta maku on tärkein. Sait suuren saaliin, vau! Ja hienot kuvat päälle.
No olipas satsi. Mustakin suppikset ovat parempia kuin kantarellit. Itse asiassa en edes ymmärrä kantarellien hehkutusta, nehän ovat loppujen lopuksi aika mauttomia.
Olen samaa mieltä, että kanttikset ovat aika mauttomia ja sitten niin sitkeitä – vai johtuuko se ruuan laittajasta? Sen olen huomannut että kanttiksia ei kannata kuivata vaan paistaa sipulin kanssa ja pakastaa. Suppilovahverot ovat hyviä kuivattuinakin, kunhan antaa niiden liota hetki vedessä ennen ruuanlaittoa.