Läksin tännään puusavottaan mökille. Isä-ukko ol siellä perannu vanhaa pellon lämpärettä lepistä ja koivuista. Läksin kantelemmaan rankoja kassaan.
Siinä möyrytessä tul puhetta tuossa kivenheiton piässä olevasta Kissakivestä (kartta), josta ol juttua Retkipaikassa ihan äskettäin. Miten myö ei olla sinne eksytty 40 vuoessa mitä tässä ollaan mökkeilty? Isä-ukko vielä pitempään kun ukin mökki ol kanssa tuossa vieressä. Eipä sitä olla tarvittu karttoo tutussa metässä, mutta ei oo vuan satuttu kivelle. Viime talavenakin könysin mehtäkaariin jälillä ihan kiven vierestä Välsuolle. Monet kerran marjassa ja sienessä, mutta kivi ol hyvin kuusikossa piilossa.
Kun suatiin puut kassaan niin kurkattiin kivi.
Kommee murikka.
Liekkö viiettä jopa kuuetta metriä korkee?
Tiellepäin seinämä oli urilla ja sisäänpäin viisto. Viiston alla oli pidetty nuotiota.
Kissan kynsien naarmuissa oli rapautuneita koloja.
Äsken kuvia käsitellessä äkkäsin keskellä seinämää naaman kuvatuksen – hymyssä suin. Onkohan muinaiset alkuasukkaat huomanneet saman?
Murikalla oli kunnioitettavaa kokoa.
Takasivustalta löytyi toinen pienempi uurteinen seinämä.
Aikamoinen. Mitäköhän kivilajia se on, kun se on noin rapautunut?
Pitäisi ehkä munkin etsiskellä kivenmurikoita nyt, kun kaikki elävät kohteet ovat aika vähissä.
Enpä ossoo sannoo mitä lajia. Ilmeisesti välit on jotain pehmeämpää ja rapautuvampaa ja siitä tulee noi urat. Kannattaa kurkkia kiviä, joille on annettu jokin nimi. Se voi tuoda yllätyksen…
Juuri tuo tuli mieleeni, että taidanpa tutkia löytyisikö kartalta täällä päin nimettyjä kiviä. Mökkimaisemissa minullakin voisi onnistaa paremmin, siellä seudulla kun on tosi vanhaa asutusta.
Tuon Kissakiven jälkeen aloin minäkin tutkimaan karttoja missä tullee muutenkin liikuttua. Löysin mökkitien varresta yhdeltä alueelta muutaman saan metrin välein Ahmakiven, Kettukiven, Ilveskiven ja Kirkkokiven. Nuo kivet pittää käävä kattomassa….